Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki jęczmienne błyskaw./ mleko – dla chętnych (250g),
ser fromage (40g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa pieczarkowa z łazankami (250g),
gulasz z indyka w sosie curry (100g),
ryż gotowany (100g),
surówka z cukini i jabłka (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka serowa (100g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2451 kcal / 7974 kJ
Białko:83,795g
Błonnik:34,301g
Węglowod.:335,282g
Tłuszcze:80,854g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
ogórek świeży (100g),
tuńczyk (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
zupa jarzynowa (250g),
gulasz z indyka (100g),
ryż brązowy (100g),
surówka z cukini i jabłka (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
wędlina filet z indyka prasowany (50g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Energia: 2202 kcal / 7484 kJ
Białko:115,827g
Błonnik:37,315g
Węglowod.:273,777g
Tłuszcze:63,631g