Dieta podstawowa
Śniadanie:
omlet z groszkiem (100g),
bryndza (50g),
ser tartare w szt (20g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata koperta z cukrem i cytryną
(200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
placek ziemniaczany po węgiersku (170g),
surówka z pora i jabłka z majonezem (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g),
rolada z jabłkami (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
szaszłyk drobiowy z ryżem (200g),
sałata zielona z sosem vinaigrette (100g),
ser hochland (25g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata koperta z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 3253 kcal / 12319 kJ
Białko: 123,37g
Błonnik: 40,643g
Węglowod.: 400,798g
Tłuszcze: 117,686g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku- dla chętnych (250g),
ser żółty wędzony (40g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
pieczeń rzymska z jajkiem (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2473 kcal / 8049 kJ
Białko: 96,323g
Błonnik: 39,816g
Węglowod.: 347,544g
Tłuszcze: 82,277g