Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser fromage (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałata lodowa z pomidorami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza

Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
kotlet schabowy (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
kapusta kiszona z cebulką i skwarkami
(140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
sałata zielona z rzodkiewką (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek: kisiel z jabłkami (170g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2801 kcal / 9429 kJ
Białko: 101,844g
Błonnik: 38,534g
Węglowod.: 430,268g
Tłuszcze: 84,028g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałata lodowa z pomidorami (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, laktoza

Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
schab gotowany w sosie (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza


Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
sałata zielona z rzodkiewką (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2140 kcal / 7535 kJ
Białko: 105,349g
Błonnik: 50,848g
Węglowod.: 339,951g
Tłuszcze: 60,661g