Dieta podstawowa
Śniadanie:
parówka z wody (100g),
ser żółty (30g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
gulasz wp. (100g),
makaron (100g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina kiełbasa żywiecka (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2783 kcal / 9277 kJ
Białko: 106,668g
Błonnik: 38,226g
Węglowod.: 382,919g
Tłuszcze: 94,702g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
wędlina filet z indyka prasowany (50g),
ser biały krojony (40g),
tuńczyk (50g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie:sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
barszcz z ziemniakami (250g),
ragout wp. (100g),
makaron pełnoziarnisty (100g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (140g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2179 kcal / 7591 kJ
Białko: 118,819g
Błonnik: 38,203g
Węglowod.: 277,978g
Tłuszcze: 65,457g