Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa cebulowa z grzankami (250g),
gulasz z indyka w sosie porowym (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z marchewki i chrzanu (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
zapiekanka ziemniaczana (200g),
ser topiony plastry (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2697 kcal / 8810 kJ
Białko: 95,251g
Błonnik: 35,246g
Węglowod.: 401,17g
Tłuszcze: 75,481g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
tuńczyk (50g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: owoc jabłko (100g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
zupa krem z białych warzyw z
grzankami (250g),
gulasz z indyka (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
risotto pełnoziarniste mięsno jarzynowe
(170g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2275 kcal / 7919 kJ
Białko: 117,094g
Błonnik: 62,498g
Węglowod.: 353,381g
Tłuszcze: 65,641g