Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
jogurt 1 szt (150g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa pieczarkowa z łazankami (250g),
eskalopki drobiowe (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z bułką tartą (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
wątróbka drobiowa z jabłkami (150g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek: kisiel z jabłkami (170g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2462 kcal / 8095 kJ
Białko: 100,208g
Błonnik: 30,534g
Węglowod.: 373,25g
Tłuszcze: 51,843g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa koperkowa z łazankami (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z selera i jabłka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z
cynamonem (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
wątróbka drobiowa z jabłkami (150g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -kisiel z jabłkami b/c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2192 kcal / 7222 kJ
Białko: 108,534g
Błonnik: 48,908g
Węglowod.: 328,898g
Tłuszcze: 52,791g