Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki kukurydziane /mleko- dla chętnych (250g),
ser żółty (30g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa cebulowa z grzankami ziołowymi (250g),
kotlet schabowy (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
kapusta biała gotowana (140g),
kompot (200g),
owoc gruszka (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
ryba po grecku (150g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Energia: 2633 kcal / 8587 kJ
Białko: 104,687g
Błonnik: 38,281g
Węglowod.: 418,846g
Tłuszcze: 57,109g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krem z białych warzyw z grzankami (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
ryba ze szpinakiem (100g),
brokuł z wody (140g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Energia: 2115 kcal / 7249 kJ
Białko: 123,317g
Błonnik: 46,945g
Węglowod.: 305,032g
Tłuszcze: 52,102g