Dieta podstawowa
Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
wędlina szynka gotowana (30g),
sałatka z ogórka konserwowego (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
zupa fasolowa z makaronem (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
włoszczyzna po grecku (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, ryba
Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2631 kcal / 8594 kJ
Białko: 125,7g
Błonnik: 36,089g
Węglowod.: 395,729g
Tłuszcze: 65,435g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
zupa jarzynowa z makaronem (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
szpinak gotowany z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
sałatka ryżowa pełnoziarnista z wędliną (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2118 kcal / 7437 kJ
Białko: 114,025g
Błonnik: 45,563g
Węglowod.: 306,987g
Tłuszcze: 66,123g