Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
sałatka tatarska (100g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
gulasz wp. w sosie porowym (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
ryba: makrela wędzona (80g),
wędlina szynka gotowana (50g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Energia: 2729 kcal / 8960 kJ
Białko: 115,404g
Błonnik: 34,781g
Węglowod.: 358,95g
Tłuszcze: 93,017g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
pomidor z kukurydzą (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
gulasz wp. gotowany (100g),
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza


Kolacja:
ryba: makrela wędzona (80g),
wędlina filet z indyka prasowany (50g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Energia: 2211 kcal / 7884 kJ
Białko: 113,34g
Błonnik: 46,8g
Węglowod.: 298,99g
Tłuszcze: 77,98g