Dieta podstawowa
Śniadanie:
parówka z wody (100g),
ser topiony plastry (25g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
sznycel z cebulką (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
kapusta biała gotowana (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka meksykańska z kurczakiem (100g),
wędlina kiełbasa żywiecka (50g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2720 kcal / 9158 kJ
Białko: 101,018g
Błonnik: 31,796g
Węglowod.: 367,08g
Tłuszcze: 88,917g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
ser biały (50g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą lodową (100g),
papryka świeża z cebulką czerwoną (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2110 kcal / 7464 kJ
Białko: 105,373g
Błonnik: 44,125g
Węglowod.: 276,324g
Tłuszcze: 73,165g