ikona gór

Jadłospis 16 luty 2025 niedziela

Dieta podstawowa

Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser żółty (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Obiad:
rosół z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
marchew oprószana z groszkiem (140g),
kompot (200g),
ciasto kakaowe (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze

Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina szynka wiejska (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2679 kcal / 8863 kJ
Białko: 86,432g
Błonnik: 40,029g
Węglowod.: 404,099g
Tłuszcze: 65,459g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
rosół z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten

Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina szynka wiejska (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2183 kcal / 7043 kJ
Białko: 91,474g
Błonnik: 48,473g
Węglowod.: 304,77g
Tłuszcze: 51,772g