Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku- dla
chętnych (250g),
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały (40g),
sałatka z rzodkiewki i pomidora (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty białej z majonezem
(140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Kolacja:
ryż z jabłkami i cynamonem zapiekany (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2693 kcal / 9105 kJ
Białko: 101,754g
Błonnik: 35,07g
Węglowod.: 420,296g
Tłuszcze: 58,507g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały (40g),
sałatka z rzodkiewki i pomidora (100g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałata lodowa z oliwkami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty białej (140g),
szpinak z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza, ryba
Kolacja:
risotto pełnoziarniste z warzywami (200g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2135 kcal / 7237 kJ
Białko: 109,358g
Błonnik: 49,571g
Węglowod.: 340,877g
Tłuszcze: 45,215g