Dieta podstawowa
Śniadanie:
kasza manna na mleku – dla chętnych (250g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina szynka w galarecie (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
pieczeń rzymska z jajkiem (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2497 kcal / 8216 kJ
Białko: 101,803g
Błonnik: 47,641
Węglowod.: 378,524g
Tłuszcze: 69,032g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
pomidor (100g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: owoc jabłko (100g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
pieczeń rzymska z jajkiem (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2112 kcal / 7468 kJ
Białko: 103,237g
Błonnik: 53,523g
Węglowod.: 315,776g
Tłuszcze: 67,506g