ikona gór

Jadłospis 16 wrzesień 2024 poniedziałek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
ser żółty wędzony (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka wiejska z ogórkiem kiszonym
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza

Obiad:
zupa krupnik (250g),
sznycel z cebulką (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
buraczki na ciepło (140g),
kompot (200g),
owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
leczo z cukini i kurczaka (170g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2740 kcal / 9196 kJ
Białko: 98,621g
Błonnik: 38,986g
Węglowod.: 426,347g
Tłuszcze: 70,814g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
pasta z sera białego i ryby (50g),
wędlina szynka z indyka (60g),
pomidor z kukurydzą (100g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Obiad:
zupa krupnik (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
leczo z cukini i kurczaka (170g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
masło -1 szt- (10g),
pomidor (100g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2099 kcal / 7418 kJ
Białko: 98,195g
Błonnik: 41,4g
Węglowod.: 299,099g
Tłuszcze: 58,328g