Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały krojony ze śmietaną i
szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
miód porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
filet drobiowy zapiekany serem z
papryką (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z marchewki i chrzanu (140g),
kompot (200g),
ciasto: piegusek (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina szynka wiejska (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2672 kcal / 8927 kJ
Białko: 97,797g
Błonnik: 35,951 g
Węglowod.: 418,921g
Tłuszcze: 62,938g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony ze śmietaną i
szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
sałatka ryżowa pełnoziarnista z wędliną
(100g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2142 kcal / 7544 kJ
Białko: 96,945g
Błonnik: 49,97 g
Węglowod.: 304,695g
Tłuszcze: 53,91g