Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
sałatka tatarska (100g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa ogórkowa z ryżem (250g),
makaron bolognese (200g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2780 kcal / 9204 kJ
Białko: 106,156g
Błonnik: 34,651g
Węglowod.: 373,33g
Tłuszcze: 98,752g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
pomidor z kukurydzą (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosolnik z ryżem (250g),
frykandelki wp. w sosie koperkowym
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
kapusta włoska z wody (140g),
groszek zielony z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: jaja kurze
Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina szynka gotowana (30g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2218 kcal / 7436 kJ
Białko: 105,585g
Błonnik: 45,05g
Węglowod.: 299,95g
Tłuszcze: 76,025g