Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty wędzony (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
rosół z makaronem (250g),
udko smażone (140g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z marchewki i chrzanu (140g),
kompot (200g),
owoc gruszka (150g)
Alergeny: gluten


Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina kiełbasa szynkowa (50g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2744 kcal / 9233 kJ
Białko: 129,68g
Błonnik: 34,201g
Węglowod.: 357,116g
Tłuszcze: 88,646g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
tuńczyk (50g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: owoc jabłko (100g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba

Obiad:
rosół z makaronem (250g),
udko gotowane (140g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jabłkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten


Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2194 kcal / 7821 kJ
Białko: 140,349g
Błonnik: 36,838g
Węglowod.: 253,525g
Tłuszcze: 82,551g