Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser fromage (40g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z ogórka i rzodkiewki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
barszcz czerwony z fasolą jaś (250g),
ryba z masłem czosnkowym i ziołami (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: laktoza, ryba


Kolacja:
naleśniki z serem i szpinakiem (150g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2719 kcal / 9107 kJ
Białko: 126,072g
Błonnik: 40,065g
Węglowod.: 413,787g
Tłuszcze: 63,88g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
tuńczyk (50g),
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
sałatka z ogórka i rzodkiewki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba

Obiad:
barszcz z ziemniakami (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba


Kolacja:
jajko gotowane w sosie koperkowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka z cukini i jabłka (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2194 kcal / 7811 kJ
Białko: 127,277g
Błonnik: 43,475g
Węglowod.: 334,127g
Tłuszcze: 50,14g