Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina szynka w galarecie (40g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa ogórkowa z ryżem (250g),
kotlet pożarski (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
marchew oprószana z groszkiem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
zapiekanka ziemniaczana (200g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2771 kcal / 9399 kJ
Białko: 103,438g
Błonnik: 42,726g
Węglowod.: 457,743g
Tłuszcze: 57,407g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i kukurydzy (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa ryżowa (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z pora i jabłka (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: jaja kurze, laktoza
Kolacja:
zapiekanka makaron. pełnoziarnista z cukinią (200g),
wędlina szynka z indyka (50g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2041 kcal / 7176 kJ
Białko: 79,308g
Błonnik: 42,514
Węglowod.: 299,97g
Tłuszcze: 44,8g