Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki jęczmienne błyskaw./mleko-dla chętnych (250g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
pulpety z drobiu w sosie pomidorowym (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z selera , jabłka i rodzynek (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2483 kcal / 8089 kJ
Białko: 81,196g
Błonnik: 48,386g
Węglowod.: 377,913g
Tłuszcze: 68,458g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały (50g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie:sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
pulpety z drobiu w sosie pomidorowym (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z selera i jabłka (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
sałata lodowa z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2124 kcal / 7459 kJ
Białko: 94,68g
Błonnik: 52,06g
Węglowod.: 281,863g
Tłuszcze: 67,628g