Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty wędzony (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka wiejska z ogórkiem kiszonym (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa krem z cukini z grzankami (250g),
befsztyk z cebulką i papryką (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
sałatka z buraczków czerwonych (140g),
kompot (200g),
owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
kiełbaski koktailowe (100g),
pomidor (100g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2713 kcal / 8838 kJ
Białko: 116,063g
Błonnik: 34,366g
Węglowod.: 369,47g
Tłuszcze: 90,582g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z sera białego i ryby (50g),
wędlina szynka z indyka (60g),
pomidor z kukurydzą (100g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Obiad:
zupa krem z cukini z grzankami (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (105g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
kiełbaski koktailowe (100g),
pomidor (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2124 kcal / 7283 kJ
Białko: 114,735g
Błonnik: 35,32g
Węglowod.: 258,629g
Tłuszcze: 78,835g