Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty wędzony (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
łazanki z kapustą i kiełbasą (300g),
kompot (200g),
owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Kolacja:
żołądki drobiowe po nelsońsku (150g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2684 kcal / 9013 kJ
Białko: 92,93g
Błonnik: 33,026g
Węglowod.: 413,689g
Tłuszcze: 58,797g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z sera białego i tuńczyka (50g),
wędlina szynka z indyka (40g),
pomidor z kukurydzą (100g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z selera i jabłka (140g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (105g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem (150g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2227 kcal / 7947 kJ
Białko: 93,713g
Błonnik: 36,81g
Węglowod.: 314,061g
Tłuszcze: 66,04g