Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały krojony ze śmietaną (40g),
sałatka z rzodkiewki , kukurydzy i
nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa belwederska (250g),
ryba z masłem czosnkowym i ziołami (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty białej z majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: jaja kurze, laktoza, ryba
Kolacja:
racuchy z bitą śmietaną i jabłkami (200g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2713 kcal / 8824 kJ
Białko:96,931g
Błonnik:31,91g
Węglowod.:404,228g
Tłuszcze:65,866g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony ze śmietaną (40g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
tuńczyk na liściu sałaty (60g),
sałatka z rzodkiewki , kukurydzy i nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
zupa belwederska (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty białej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, ryba
Kolacja:
jajko gotowane w sosie koperkowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka z cukini i jabłka (140g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2167 kcal / 7435 kJ
Białko:114,865g
Błonnik:41,98g
Węglowod.:306,334g
Tłuszcze:52,977g