Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser żółty (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z ogórka konserwowego (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
filet drobiowy soute (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z marchewki i pomarańczy (140g),
kompot (200g),
ciasto ucierane (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina kiełbasa żywiecka (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2736 kcal / 9105 kJ
Białko:81,168g
Błonnik:34,301g
Węglowod.:410,216g
Tłuszcze:72,483g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałata zielona z rzodkiewką (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
szpinak z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina szynka gotowana (30g),
wędlina szynka z indyka (30g),
sałata lodowa z pomidorem i
słonecznikiem (120g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2166 kcal / 7548 kJ
Białko:91,895g
Błonnik:57,078g
Węglowod.:322,202g
Tłuszcze:58,069g