Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki jęczmienne na mleku- dla chętnych (250g),
bryndza (50g),
wędlina kiełbasa szynkowa (40g),
sałatka z selera konserwowego i fasolki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pieczarkowa z łazankami (250g),
schab z śliwkami (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty czerwonej z
majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
boeuf strogonow (250g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2664 kcal / 8918 kJ
Białko: 94,019g
Błonnik: 41,816
Węglowod.: 371,249g
Tłuszcze: 72,084g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina filet z indyka prasowany (50g),
sałatka z selera konserwowego i fasolki (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa koperkowa z łazankami (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty czerwonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
risotto pełnoziarniste mięsno-jarzynowe (170g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2237 kcal / 8010 kJ
Białko: 112,033g
Błonnik: 44,74g
Węglowod.: 316,06g
Tłuszcze: 68,91g