Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser biały krojony (40g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa jarzynowa z makaronem (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z marchewki (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba


Kolacja:
ryż z jabłkami i cynamonem (100g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2383 kcal / 7764 kJ
Białko: 96,242g
Błonnik: 36,136g
Węglowod.: 415,293g
Tłuszcze: 38,942g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser biały krojony (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, laktoza

Obiad:
zupa jarzynowa z makaronem (250g),
ryba gotowana w warzywach (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z marchewki (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (150g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba


Kolacja:
risotto pełnoziarniste z cukinią (170g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2129 kcal / 7544 kJ
Białko: 113,287g
Błonnik: 56,59g
Węglowod.: 344,603g
Tłuszcze: 50,915g