Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z selera i fasolki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
schab w sosie pieczarkowym (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej z
majonezem (140g),
kompot (200g),
ciasto piernik (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka chińska (100g),
wędlina kiełbasa żywiecka (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2757 kcal / 9338 kJ
Białko: 111,928g
Błonnik: 28,97g
Węglowod.: 358,066g
Tłuszcze: 79,37g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały ze szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z selera i fasolki (100g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie : jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosolnik z makaronem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina szynka konserwowa (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2136 kcal / 7487 kJ
Białko: 110,057g
Błonnik: 45,383g
Węglowod.: 279,828g
Tłuszcze: 71,872g