Dieta podstawowa
Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
wędlina szynka gotowana (30g),
sałatka z ogórka konserwowego (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z marchewki i chrzanu (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
makaron z kurczakiem i szpinakiem (150g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek: banan (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2629 kcal / 8627 kJ
Białko: 105,756g
Błonnik: 31,109g
Węglowod.: 410,574g
Tłuszcze: 51,803g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
sałata lodowa z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
włoszczyzna po grecku (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem (150g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2222 kcal / 7940 kJ
Białko: 107,036g
Błonnik: 38,468g
Węglowod.: 334,146g
Tłuszcze: 47,018g