Dieta podstawowa
Śniadanie:
humus (40g),
ser fromage (40g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa z makaronem (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty białej z majonezem
(140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Kolacja:
risotto z cukinią (170g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2588 kcal / 8601 kJ
Białko: 96,562g
Błonnik: 35,426 g
Węglowod.: 371,84g
Tłuszcze: 74,062g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
humus (40g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa z makaronem (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty białej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (150g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
risotto pełnoziarniste z cukinią (170g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2133 kcal / 7574 kJ
Białko: 109,462g
Błonnik: 54,21 g
Węglowod.: 333,893g
Tłuszcze: 47,63g