Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
kotlet schabowy (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
kapusta biała gotowana (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka makaronowa z szynką i
warzywami (100g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek: banan (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2750 kcal / 9212 kJ
Białko: 105,915g
Błonnik: 35,161g
Węglowod.: 407,864g
Tłuszcze: 82,027g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
mizeria z ogórka (140g),
brokuł z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka makaronowa pełnz. z szynką i
warzywami (100g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2183 kcal / 7708 kJ
Białko: 108,899g
Błonnik: 32,89g
Węglowod.: 272,951g
Tłuszcze: 77,8g