Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty (40g),
wędlina pasztet (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa ogórkowa z ryżem (250g),
bigos domowy (200g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
kompot (200g),
owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Kolacja:
sałatka śledziowa (100g),
wędlina szynka wiejska (50g),
pomidor (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2783 kcal / 9411 kJ
Białko: 100,314g
Błonnik: 39,033g
Węglowod.: 379,787g
Tłuszcze: 98,365g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa ryżowa (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
kapusta włoska z wody (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka ziemniaczana (100g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
pomidor (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2227 kcal / 7374 kJ
Białko: 101,242g
Błonnik: 45,305g
Węglowod.: 327,151g
Tłuszcze: 68,049g