Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z rzodkiewki i kukurydzy (100g),
miód porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosolnik z ryżem (250g),
udko smażone (140g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g)
Alergeny:
Kolacja:
zapiekanka ziemniaczana (200g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2804 kcal / 9534 kJ
Białko: 138,053g
Błonnik: 42,586g
Węglowod.: 405,554g
Tłuszcze: 78,622g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałatka z rzodkiewki i kukurydzy (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
rosolnik z ryżem (250g),
udko gotowane (140g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny:
Kolacja:
zapiekanka makaron. pełnoziarnista z cukinią (200g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2188 kcal / 7803 kJ
Białko: 121,098g
Błonnik: 42,399g
Węglowod.: 289,622g
Tłuszcze: 63,955g