Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
pulpety z drobiu w sosie koperkowym
(100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka z selera , jabłka i żurawiny
(140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2381 kcal / 7684 kJ
Białko: 87,445g
Błonnik: 45,461g
Węglowod.: 350,428g
Tłuszcze: 72,242g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony (50g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
pomidor (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie:sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
pulpety z drobiu w sosie koperkowym
(100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z selera i jabłka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2192 kcal / 7374 kJ
Białko: 95,06g
Błonnik: 56,525g
Węglowod.: 301,722g
Tłuszcze: 67,76g