Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser żółty (30g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa cebulowa z grzankami (250g),
gulasz wp. (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
sałatka z buraczków czerwonych (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa z tuńczykiem (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2775 kcal / 9150 kJ
Białko: 94,728g
Błonnik: 34,496g
Węglowod.: 396,895g
Tłuszcze: 90,557g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa krem z białych warzyw z grzankami (250g),
ragout wp. gotowane (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
brokuł z wody (140g),
surówka z cukinii i jabłka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (125g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa pełnoziarnista z tuńczykiem (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2202 kcal / 7619 kJ
Białko: 100,49g
Błonnik: 39,25g
Węglowod.: 294,465g
Tłuszcze: 75,145g