Dieta podstawowa
Śniadanie:
kasza manna na mleku – dla chętnych (250g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa kapuśniak (250g),
eskalopki drobiowe (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z bułką tartą (140g),
kompot (200g),
owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z papryką (100g),
wędlina baleron gotowany (30g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2658 kcal / 8907 kJ
Białko: 88,591g
Błonnik: 41,541g
Węglowod.: 393,437g
Tłuszcze: 67,492g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
filet drobiowy gotowany w jarzynach (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z cynamonem (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
ser biały (50g),
wędlina szynka z indyka (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2085 kcal / 7160 kJ
Białko: 96,26g
Błonnik: 51,8g
Węglowod.: 288,941g
Tłuszcze: 49,565g