ikona gór

Jadłospis 12 wrzesień 2024 czwartek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Obiad:
zupa brokułowa z ptysiem (250g),
pulpety w sosie pomidorowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka z selera , jabłka i żurawiny
(140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2433 kcal / 7895 kJ
Białko: 86,86g
Błonnik: 43,261 g
Węglowod.: 356,959g
Tłuszcze: 74,557g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
ser biały krojony (50g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
tuńczyk (50g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba

Obiad:
zupa brokułowa z ptysiem (250g),
pulpety w sosie pomidorowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z selera , jabłka i żurawiny
(140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2146 kcal / 7559 kJ
Białko: 106,04g
Błonnik: 46,145 g
Węglowod.: 253,488g
Tłuszcze: 75,185g