Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta z sera białego i tuńczyka (50g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
zupa ryżowa (250g),
filet drobiowy zapiekany serem i
pieczarkami (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
ciasto piernik (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka serowa (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2652 kcal / 8730 kJ
Białko: 94,01g
Błonnik: 27,216g
Węglowod.: 359,671g
Tłuszcze: 69,822g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
pasta z sera białego i tuńczyka (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
ogórek świeży z nasionami (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
zupa ryżowa (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
papryka świeża z cebulką czerwoną
(100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2109 kcal / 6928 kJ
Białko: 95,469g
Błonnik: 44,933g
Węglowod.: 286,214g
Tłuszcze: 57,711g