Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały krojony ze śmietaną (40g),
sałatka z rzodkiewki , kukurydzy i nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
barszcz czerwony z fasolą jaś (250g),
ryba z masłem czosnkowym i ziołami (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: laktoza, ryba
Kolacja:
naleśniki z serem i szpinakiem (150g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2648 kcal / 8821 kJ
Białko: 123,96g
Błonnik: 44,71g
Węglowod.: 427,084g
Tłuszcze: 56,406g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały krojony ze śmietaną (40g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
tuńczyk na liściu sałaty (60g),
sałatka z rzodkiewki , kukurydzy i
nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
barszcz z ziemniakami (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
zapiekanka makaron. pełnoziarnista z cukinią (200g),
wędlina szynka z indyka (30g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2198 kcal / 7825 kJ
Białko: 114,338g
Błonnik: 45,983g
Węglowod.: 341,654g
Tłuszcze: 53,773g