Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser topiony plastry (25g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
karczek w sosie musztardowym (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(140g),
kompot (200g),
jabłko pieczone z cynamonem (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka z selera naciowego, kurczaka i
żurawiny (100g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
wędlina szynka wiejska (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2636 kcal / 8808 kJ
Białko: 92,922g
Błonnik: 28,866g
Węglowod.: 354,822g
Tłuszcze: 92,797g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser biały (50g),
pomidor z cebulką (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
bitki dietetyczne gotowane (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z selera i jabłka (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(140g),
kompot (200g),
podwieczorek -owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
lekka sałatka z kurczakiem (150g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2107 kcal / 7447 kJ
Białko: 104,733g
Błonnik: 40,204g
Węglowod.: 252,973g
Tłuszcze: 80,118g