Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
łazanki z kapustą i kiełbasą (300g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Kolacja:
sałatka grecka z serem feta (100g),
serek kiri w szt (15g),
wędlina pasztet (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2524 kcal / 8339 kJ
Białko: 96,82g
Błonnik: 34,176g
Węglowod.: 372,799g
Tłuszcze: 75,782g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
makaron z kurczakiem i szpinakiem
(250g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z
cynamonem (100g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
sałatka grecka z serem feta (100g),
serek wiejski ziarnisty (40g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2119 kcal / 7510 kJ
Białko: 94,297g
Błonnik: 30,89g
Węglowod.: 292,591g
Tłuszcze: 62,8g