Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa cebulowa z grzankami (250g),
kotlet pożarski (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
fasolka szparagowa z bułką tartą (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
gołąbki formowane w sosie pomidorowym (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2792 kcal / 9232 kJ
Białko: 96,662g
Błonnik: 38,826g
Węglowod.: 439,442g
Tłuszcze: 64,626g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pasta z tuńczyka, kukurydzy i czerwonej cebuli (50g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
zupa krem z białych warzyw z grzankami (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
gołąbki formowane (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2218 kcal / 7644 kJ
Białko: 104,957g
Błonnik: 42,885g
Węglowod.: 302,57g
Tłuszcze: 57,435g