Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser fromage (40g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa grochowa z zacierką (250g),
kotlet pożarski (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka śledziowa (100g),
wędlina szynka wiejska (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2702 kcal / 8878 kJ
Białko: 82,163g
Błonnik: 31,636g
Węglowod.: 372,904g
Tłuszcze: 66,637g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie :owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka ziemniaczana (100g),
tuńczyk (50g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2144 kcal / 7112 kJ
Białko: 97,194g
Błonnik: 49,948g
Węglowod.: 333,81g
Tłuszcze: 49,871g