Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki jęczmienne błyskaw/mleko- dla chętnych (250g),
ser fromage (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z selera i fasolki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem (250g),
stek z schabu z pieczarkami i cebulką (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
buraczki na ciepło (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki (100g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2526 kcal / 8146 kJ
Białko:101,623g
Błonnik:32,161g
Węglowod.:339,895g
Tłuszcze:71,009g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z selera i fasolki (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem (250g),
schab gotowany w sosie (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki (100g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2144 kcal / 7486 kJ
Białko:121,882g
Błonnik:37,115g
Węglowod.:256,339g
Tłuszcze:63,122g