Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina szynka w galarecie (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
jogurt 1 szt (150g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
gulasz z indyka w sosie porowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka śledziowa (100g),
wędlina szynka konserwowa (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2532 kcal / 8328 kJ
Białko: 38,706g
Błonnik: 44,926g
Węglowod.: 378,142g
Tłuszcze: 80,987g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
gulasz z indyka gotowany (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
brokuł z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
ryba: makrela wędzona (80g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Energia: 2146 kcal / 7625 kJ
Białko: 129,165g
Błonnik: 42,92g
Węglowod.: 278,018g
Tłuszcze: 71,63g