Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser żółty (40g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
papryka świeża (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa grochowa z zacierką (250g),
ryba smażona panierowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba


Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina szynka konserwowa (50g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2615 kcal / 8631 kJ
Białko: 97,86g
Błonnik: 33,64g
Węglowod.: 358,692g
Tłuszcze: 72,08g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
sałata zielona z oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa koperkowa z zacierką (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba


Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2119 kcal / 6717 kJ
Białko: 116,387g
Błonnik: 41,724g
Węglowod.: 310,695g
Tłuszcze: 54,978g