ikona gór

Jadłospis 11 marzec 2025 wtorek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
bryndza (50g),
wędlina kiełbasa szynkowa (40g),
sałatka z ogórka konserwowego (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba


Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
pieczeń rzymska (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina szynka wiejska (30g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2613 kcal / 8722 kJ
Białko: 115,87g
Błonnik: 42,244g
Węglowod.: 341,283g
Tłuszcze: 90,66g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
ser biały krojony ze śmietaną i
szczypiorkiem (40g),
wędlina filet z indyka prasowany (40g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
pieczeń rzymska (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(140g),
kompot (200g),
podwieczorek -jabłko (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka wiejska (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2172 kcal / 7727 kJ
Białko: 116,902g
Błonnik: 34,398g
Węglowod.: 239,276g
Tłuszcze: 86,553g