Dieta podstawowa
Śniadanie:
parówka z wody (100g),
ser żółty (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
gulasz po węgiersku (100g),
makaron (100g),
fasolka szparagowa z bułką tartą (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, gluten
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2774 kcal / 9229 kJ
Białko: 105,892g
Błonnik: 33,951g
Węglowod.: 371,644g
Tłuszcze: 89,287g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
ser biały (40g),
pomidor z cebulką (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
ragout wp. (100g),
makaron pełnoziarnisty (100g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (140g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2219 kcal / 7775 kJ
Białko: 112,113g
Błonnik: 37,773g
Węglowod.: 285,208g
Tłuszcze: 75,241g