Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty (40g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa grochowa z zacierką (250g),
gulasz wp. w sosie porowym (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Kolacja:
galaretka z jajka i szynki na sałacie
(100g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2516 kcal / 8107 kJ
Białko: 91,863g
Błonnik: 23,051g
Węglowod.: 291,631g
Tłuszcze: 84,407g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
tuńczyk (50g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba

Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
gulasz wp. gotowany (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
bukiet jarzyn gotowy (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
galaretka z jajka i szynki na sałacie
(100g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2128 kcal / 7126 kJ
Białko: 120,875g
Błonnik: 37,636g
Węglowod.: 254,157g
Tłuszcze: 67,837g