Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
kotlet drobiowy panierowany (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
marchew oprószana z groszkiem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
ser hochland (25g),
wędlina szynka gotowana (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2723 kcal / 8934 kJ
Białko: 93,66g
Błonnik: 33,351g
Węglowod.: 423,514g
Tłuszcze: 64,262g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
sałata lodowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
mizeria z ogórka (140g),
brokuł z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina szynka z indyka (40g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2187 kcal / 7165 kJ
Białko: 87,84g
Błonnik: 34,635g
Węglowod.: 321,75g
Tłuszcze: 53,59g