Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko z chrzanem (60g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
pieczeń rzymska (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2470 kcal / 8048 kJ
Białko: 100,208g
Błonnik: 46,736g
Węglowod.: 368,58g
Tłuszcze: 80,352g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony (50g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie:sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
pieczeń rzymska (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2171 kcal / 7665 kJ
Białko: 105,698g
Błonnik: 51,43g
Węglowod.: 286,624g
Tłuszcze: 77,055g